Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯

Bedste Lydbog APP: De bedste lydbog apps i 2021

Er du glad for lydbøger skal du læse med her, historier.dk giver dig nemlig en nem og fyldestgørende oversigt over markedet bedste lydbog apps. Her finder du alle de gode apps, hvor du kan vælge og vrage mellem de bedste tjenester.

Af Læsehest
Indholdet er opdateret tirsdag d. 19. januar 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 18. januar 2021.

Derfor er lydbøger så populære

Lydbøger har, sammen med E-bøger vundet danskernes hjerter i løbet af de seneste år. Heldigvis ikke på bekostning af den gode gamle papirbog, men som et kærkomment supplement til den. En lydbog giver dig mulighed for, at lytte til bøger, når du ikke kan læse. På bilturen til og fra arbejde kan lydbogen erstatte musikken, når du står i køkkenet, og ælter dej til de hjemmelavede boller eller når du sidder med strikketøjet.

Vi er så vant til, at en bog skal læses, men det giver faktisk en helt anden oplevelse når vi lytter. Ofte er lydbøger indtalt af forfatteren selv, eller stemmen er valgt til at passe til bogens indhold og stemning, så der netop er rig mulighed for at få en helstøbt lytteoplevelse.

Hvordan kommer jeg i gang

Har du endnu ikke oplevet lydbogens magi, synes vi du skal prøve. Det er let at komme i gang med at anvende lydbøger og det eneste du skal bruge er din tablet eller din telefon og så en internetforbindelse. Er du usikker på, om lydbøger er noget for dig, er der kun en måde at finde ud af det på, nemlig ved at prøve.

Du vælger simpelthen den bedste lydbog app som du downloader til din smartphon eller iphone og har du en tablet, downloader du også til den. Så har du mulighed for, at lytte til dine yndlingsbøger på begge enheder.

Skal du bruge din iphone, downloader du bare lydbog app iphone, og til din smartphone, som egentlig bare er alle andre telefoner end iphone, vælger du lydbog app android. Det samme gælder for din tablet. Det er meget let og overskueligt på udbydernes app, at se hvilken download du skal vælge.

Nogle af de inkarnerede læseheste siger blankt nej til at benytte lydbøger, for dem ligger hele oplevelsen i den fysiske bog. Ofte er det den ældre generation, der ikke føler sig fuldstændig hjemme i den elektroniske verden og de mange nye medier. Det er virkelig synd, at de går glip af muligheden for at lytte til en bog. Kender du en af slagsen, kan du måske introducere vedkommende til lydbogens univers på den gode måde. Lån ham eller hende din tablet og et sæt høretelefoner, vis dem hvordan de vælger lydbog og lad dem stille og roligt lytte til det skrevne ord.

Lyt gratis i helt op til 30 dage

Hos mange af udbyderne får du mulighed for at prøve produktet i helt op til 30 dage, før du skal betale for dit abonnement. Faktisk er der rigtigt mange fordel med et abonnement på lydbøger, for som oftest følger der en helt gratis e-bog app med.

Det betyder, at du både kan lytte og læse til samme pris, hvilket er ren luksus for bogelskere. På denne måde er du også sikret, at perioden med gratis lydbog app bruges til at finde ud af, om denne form for læsning og lytning falder i din smag.

Hos saxo.com eller nextory.dk får du 30 dages gratis prøve på din lydbog app, det kræver ikke andet end din email adresse og en selvvalgt kode at åbne op for en verden af lydbøger, kvit og frit i 30 dage.

Lydbøger, når du bruger dine hænder til noget andet

Din læselyst behøver ikke lide, selvom dine hænder er optaget. Du bestemmer selv, om du vil have lyden direkte i ørene med et par høretelefoner eller du sætter højttalerne til , så rummet fyldes af dine lydbog. Vær opmærksom på, at kører du bil, bør du sætte lyden på højttaler, så du kan høre, hvad der foregår omkring dig. Det er faktisk ikke ulovligt at bruge høretelefoner, mens du kører, men optimalt er der nok ikke.

Faktisk er mange opgaver i hjemmet af en sådan karakter, at du ikke behøver voldsom meget hjerneaktivitet, så i disse sitationer kan en lydbog i ørene være en kærkommen afveksling. At læse bøger et stor set altid lig med god afslapning, men nogle gange er øjnene måske lidt for trætte til at gå i gang med yndlingsbogen, der så pænt må vente med at blive åbnet til en anden dag. Her kan lydbogen alligevel noget, som den fysiske bog eller E-bogen ikke kan.

For selvom øjnene er trætte, kan ørene jo sagtens lytte, så sæt dig godt tilrette i den bedste lænestol og lyt i stedet. Det giver garanteret lige så tilfredsstillende afslapning, som en papirbog ville gøre.

Brug dine lydbøger når:

 • Du kører bil
 • Du bruger hænderne til noget andet
 • Dine øjne er trætte
 • Du har brug for at slappe af

Som du ser, er en lydbog app måske ikke helt tosset at investere i. Du får mange timers underholdning, både i hjemmet og på farten og samtidig bliver du introduceret til et helt nyt medie. Så kan du med god samvittighed både kalde dig selv en læsehest og en lyttehest.

Bedste lydbog app til dine børn

Har du børn eller er der mange børn i din omgangskreds, kan en lydbog app for børn være en rigtig god investering. Som før skrevet får du, for eksempel hos fairytell.dk, en gratis E-bog app med i købet, til højtlæsning eller til de børn, der kan læse selv. Et abonnement her giver dig, foruden en billig abonnementspris, muligheden for samtidig aktivitet på hele 5 forskellige enheder.

På de lange køreture eller flyveture, til ferien i sommerhuset eller hos bedsteforældrene er det et helt optimalt alternativ til film, spil og videoer på internettet. En lydbog app fylder intet i bagagen og kan aktiveres med et enkelt tryk på en tablet eller en mobiltelefon. Desuden er du sikker på, altid at have et sundt og pædagogisk anerkendt alternativ til andre tvivlsomme aktiviteter på internettet.

Her får du en lille opsummering af, hvilke goder der er, ved en lydbog app til dine børn. Der er sikkert mange flere, men det er jo bare et ekstra plus.

 • Sundt alternativ til spil og video på internettet
 • God træning til barnet der er ved at lære og læse
 • God træning i at lytte og bevare koncentrationen
 • Gratis E-bog app oven i hatten, til højtlæsning og egen læsning
 • Sund aktivitet til de lange ture
 • Kræver ingen plads i taske eller kuffert

En lydbog app koster ikke mere end hvad en enkelt bog til dit barn koster. Faktisk er den månedlige udgift så lille i forhold til alle de goder, der følger med et abonnement. Hos historier.dk er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at både du og dine unger vil få mange timers glæde ud af en ganske lille investering.

Hvordan vælger jeg den bedste lydbog app

Den bedste måde at finde ud af, lige nøjagtig hvilken app, der passer bedst til dig, er ved at kende dine læse- og lyttebehov. Læser du mange bøger på engelsk, vil du garanteret også elske, at lytte til engelske bøger. Er du først i køen, når nye bøger kommer på markedet, er det også noget,du skal tage højde for i dit valg af udbyder.

For mange læseheste er en kombination af lydbøger, E-bøger og fysiske bøger den allerbedste cocktail, for her kan man vælge det medie, der passer til enhver situation. Det er faktisk ren og skær luksus, for med det fleste abonnementer får du også adgang til papirbøger til specialpriser.

Historier.dk giver dig nedenfor en lille inspirationsliste, til de mange muligheder der er på markedet for lydbog apps. Så er der bare at kigge nærmere på udbydernes hjemmeside og finde lige netop den udbyder, som passer til din familie og jeres læsevaner. Heldigvis er priserne forholdsvis ens for de forskellige tjenester, så vælg med hjertet, det er altid det bedste valg.

 • Du kan faktisk tegne et abonnement på en lydbog app til priser fra kun kr. 79,- pr. md. hos for eksempel bookbeat.dk.
 • Hos for eksempel saxo.com kan du både vælge og vrage i et ekstremt stort bibliotek af både lydbøger og E-bøger, samtidig med at du kan opnå klækkeliger rabatter på dine fysiske bøger, når du tegner et abonnement.
 • Du kan også tjekke om din teleoperatør udbyder en streamingtjeneste på en lydbog app. Oftest er det hos bookmate.com, hvor du kan lytte til lydbøger på mange forskellige sprog.
 • Er din husstand stor og består den af flere aktive læsere eller lyttere, kan et familieabonnement hos nextory.dk være løsningen for jer. Her kan helt op til 4 personer nemlig læse forskellige bøger samtidig.

Vælg den bedste lydbog app og få masser af ekstra fordele

Når du vælger et abonnement på en lydbog app, følger der rigtig mang fordel med. Du har allerede stiftet bekendtskab med dem her i artiklen, men lad os opsummere her, så du får et helt klart overblik over, hvad du kan forvente af den bedste lydbog app. Vi tænker du allerede er klar til at springe ud i en helt ny lytteoplevelse, hvor forfatterens ord får en helt anden dimension, når du lytter i stedet for at læse.

 • Du kan lytte til din lydbog app hvorend du befinder dig
 • Du får mulighed for at benytte gratis E-bog app
 • Du kan købe fysiske bøger til specialpriser
 • Du kan tegne et familieabonnement til glæde for hele familien
 • Du kan tegne et billigt abonnement på en lydbog app for børn
 • Dit læse- og lyttestof fylder ingen i taske eller kuffert
 • Du har altid din lydbog med dig

Vi hos historier.dk håber, du har fundet god inspiration og lyst til at udforske dine muligheder for at udvide din horisont endnu mere. Alt nyt er ikke nødvendigvis godt nyt, men gælder det lydbøger, E-bøger og fysiske bøger, kan det kun være gode nyheder. Og heldigvis behøver lysten til at læse en fysisk bog jo ikke sætte begrænsninger for at prøve både lydbøger og E-bøger.

Du finder helt sikkert hurtig frem til den blanding af de 3 måder at lytte / læse på, der passer lige nøjagtig til dig og dine behov. At læse, lytte og tilegne sig ny viden via bøgernes verden, er med til at sætte gang i vores fantasi og forståelse for både det der var, og det der kommer.

Artiklen er skrevet af • Læsehest
Skriv til Charlotte

Charlotte er en sand læsehest, der har læst 'alle' bøger vi kan komme i tanke om!

Bedøm denne artikel
38 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5