Den gamle kommode

Afsnittet hvor Tim opdager en gammel kiste, der er stillet ud til storskrald. Han forvandler den til en smuk legetøjsopbevaring og sælger den, hvilket dermed fremmer hans iværksætterånd.
Dreng ser på gammel kiste på den anden side af gaden

Der var engang en dreng, der hed Tim. Han var netop denne dag på vej hjem fra skole sammen med sin mor. Solen skinnede og Tim trippede glad afsted.

Da de var næsten hjemme, kom de til et gammelt forladt hus. Ved kantstenen stod en gammel kiste og ventede på at blive samlet op af storskrald.

Kisten var i en sørgelig forfatning. Låget hang i hængslerne og malingen var skallet af, men Tim lyste op ved synet af den, han så nemlig et kæmpe potentiale i den gamle kiste.

Med hovedet fuld af ideer fik han overtalt sin mor til at de tog kisten med hjem.

I de kommende dage havde Tim travlt med at forvandle kisten. Med hjælp fra en skruetrækker han havde lånt af sin far, fik han skruet hængslerne ordentligt på plads, så låget på kisten igen virkede som det skulle. Derefter malede han kisten. Han valgte blå og rød og gjorde sig stor umage.

Det var et trættende arbejde, men alligevel super spændende og Tim klarede det langt bedre end man havde kunne forvente.

Da malingen var tør og kisten færdig dekoreret, tog Tim den med ind i stuen til sin mor, så han kunne vise den frem. Hans mor roste ham for hans hårde arbejde.

Nu var det tid til næste del af Tims plan. Han spurgte sin mor, om hun ville tage et billede af kisten og lægge den til salg online. Tim var nemlig fuldt overbevist om, at der et sted derude var en kunde, der ville kunne se lige så stort potentiale i kisten som Tim selv.

Hver morgen spurgte Tim som det første sin mor, om der var kommet nogle potentielle købere til kisten og efter en meget lang uge med syv lange dage, var der endelig svar på opslaget.

Det viste sig, at en lille pige og hendes mor havde set Tims salgsopslag om kisten og de elskede kisten ved første øjekast, fordi den ville være helt perfekt til at opbevare legetøj på den lille piges værelse. De aftalte, at den lille pige og hendes mor skulle komme fordi og kigge på kisten samme eftermiddag.

Da de kom, strålede pigens øjne og moren smilede glad. Kisten var lige som de havde drømt om og farverne perfekte. Pigens mor roste Tim for hans flotte arbejde og gav ham pengene for kisten.

Da Tim samme aften sad ved middagsbordet og spiste sin aftensmad, proklamerede han til sine forældre, at han næste dag gerne ville gå en anden vej hjem fra skole i håb om at gøre et nyt fund. 

Tims øjne glitrede af begejstring ved tanken om et nyt iværksættereventyr. Den lille iværksætter Tim havde nemlig opdaget glæden ved at give ting et nyt liv og nu var der ingen, der kunne stoppe ham.