Vi er kortvarigt smukke her på jorden lydbog

"Vi er kortvarigt smukke her på jorden" er Ocean Vuongs smukke og gribende historie om en vietnamesisk-amerikansk søns opdagelse af sin families historie i Vietnam og sit dybe, komplekse bånd til hans mor.

"Vi er kortvarigt smukke her på jorden" er fortalt i brevform af den unge mand kaldet Lille Hund, som skriver til sin mor, der ikke kan læse. Undervejs åbenbares families barske historie i Vietnam fra før Lille Hund blev født. Langsomt får han indsigt i hans bedstemors liv som prostitueret under Vietnamkrigen og i sin mors posttraumatiske stress fra amerikanernes napalm bombardementer af hendes skole og sit forhold til en voldelig mand. Lille Hund nærmer sig en forståelse for sin mor, der gennem hans barndom misbrugte ham.

Ocean Vuong fortæller på gribende vis om en families omklamrende traumatiske fortid, og dens skygger, som forgrener sig dybt i alle generationerne. Samtidig er "Vi er kortvarigt smukke her på jorden" også en brutal skildring af race, seksualitet, vold, afhængighed og identitet i nutidens polariserede Amerika.

  • ISBN13: 9788740062816
  • Forfatter: Ocean Vuong